HTML

jetivalasz

Mindent tudni akarsz Uj Péter legújabb Indexéről, a Jeti Válaszról? Olvass minket. Ha kérdésed, észrevételed van, írja be valamelyik cikk alá a kommentekbe. Jetiski!

Friss topikok

Uj Péter beismerte, hogy nem áll mögötte Bajnai, de az Index tulajdonosa mégis bántja

2013.04.15. 18:02

A Cink.hu szellőztette meg, hogy Uj Pétert lebuzizta Elton John. És azt is, hogy valamit terjeszt róla az Index tulajdonosa, de a Jeti Válasz mögé ennek ellenére sem állt oda Bajnai Gordon. 

Jövő héten indul a 444.hu. Hun Attila kedvenc hírblogja.

Szólj hozzá!

Címkék: uj péter bajnai jetivalasz 444.hu

Tartalomszolgáltatás vagy jetihalál

2013.04.07. 18:03

Az Index tizedik szülinapjára készült szerkesztőségi videó akár a Jeti 444 Válasz bemutatkozó filmje is lehetne. Hiszen a tartalomszolgáltatás talán még életbevágóbb napjainkban, mint volt egykoron.

A videó valamiért ma kikerült az Index címlapjára is. Lehet, hogy a szerkesztőket is teljesen összezavarta Román Balázs zavaros írása. De végülis ha egy zavaros írás összezavar valakit, akkor arra joggal mondhatjuk: hatásos írás. Szerkesztőségünk véleménye szerint a Román-cikk valójában a Kreatív magazin nehéz piaci helyzetéről szóló parabola. Ők talán közelebb érzik magukat a halálhoz, mint a tartalomszolgáltatáshoz.

Szólj hozzá!

Címkék: 444 új index jeti válasz 444.hu

Uj Péter a mobilról

2013.04.04. 18:30

A mobiltelefonos internetezésben irdatlan bizniszt szimatolnak az egyébként sem kispályázó szolgáltatók. Gondoljunk csak bele: egy kézben a telefonszolgáltatás, az internetszolgáltatás (access), a tartalomszolgáltatás - amiért persze fizetni lehet, a SIM-kártya teljesen biztonságos fizetést tesz lehetővé, ráadásul a szolgáltató minden tartalom felett rendelkezhet, szűrhet, nyomhat, húzhat, spamolhat, tehát a szolgáltató bankká is válik -, és - ezt már a para- és anarchoidabb egyedek szokták emlegetni - a mobilszolgáltató mindig tudja, merre jársz; Orwell György legdurvább LSD-tripjeiben sem képzelhetett volna ilyesmit.

777smshu.pngAz írás nem a legfrissebb, de mit sem veszített aktualitásából...

Hülyén is állna egy jeti kezében a telefon. Főleg, hogy jetik nem is léteznek. Bár az egykori 777sms.hu mintájára éppen elindulhatna a 444sms.hu is.

Hatalmas előrelépést jelentene egy közéleti újság, melyből ingyen sms-eket is tudnánk küldeni bárkinek. Érdemes lenne meghallani a kor szavát. Jobb később, mint soha!!44!4!!!!!

Szólj hozzá!

Címkék: mobil uj péter 444.hu 777sms.hu

Így szurkol az Index új főszerkesztője elődjének, Uj Péternek

2013.04.04. 18:18

Nem kiforrott projektet éltet az Index szerkesztőségének új vezetője. Meg kell hagyni, elég meggyőző a drukkolás.

Szólj hozzá!

Címkék: index.hu uj péter dudás gergely jetiválasz 444.hu

Ki fogja árulni a Jeti hirdetéseit?

2013.04.02. 23:13

Bár a mai napot amiatt kellene ünnepelnünk, hogy lesz idén áprilisban is havazás, de legalábbis iszonyat hideg, ám annyi itt a jetis hír, mint M7-esen a belügyminiszteri lábnyom. A Kreatív szerint Uj Péter tenderezteti a Jeti Válasz értékesítését. 

Meghívásos sales house-tendert írt ki Uj Péter egyelőre még nem publikus nevű hírportálja. A három meghívott, az Origo Sales House, az Adaptive és a Sanoma is adott be ajánlatot – mondta el Uj Péter a Kreatív Online-nak.

Ha Sales House-hoz kerül az értékesítés, annyi lesz majd a nyomott árú ct-alapú hirdetés, hogy a jetiknek éjjel-nappal ontaniuk kell magukból a PI-bomba cikkeket. De legalább beleállósan indul neki a 444.hu a munka napján, május elsején. 

Szólj hozzá!

Címkék: sales house jeti válasz 444.hu origo sales house origo uj péter

Az Index új főszerkesztője Uj Péterrel folytatta volna, bár nem érezte kiforrottnak a projektet

2013.04.02. 21:16

Újabb pikáns részletek láttak napvilágot az újmédia ege alatt. Szily László szerint ugyanis Dudás Gergely, az Index frissen kinevezett főszerkesztője hiába nem érti, hogy mi Uj Péter célja a Jeti Válasz projekttel, korábban még ő is ott szeretett volna dolgozni.

Dudás tagja volt Uj Péter tervezett csapatának, de miután Mészáros Zsófi felmondott, rögtön elfogadta megajánlott posztot, és kilépett a távozók közül. Óriási kihívás volt, ami nem minden nap akad plusz nem érezte kiforrottnak UP koncepcióját - mondja erről Dudás az interjúban. 

Egy másik jellemzés szerint:

Aki látta már hogyan alakul át péntek este igazi bulikirállyá, sőt karaoke-császárra, az tudja, hogy a professzionális külső valójában egy gruppie-któl, wattoktól, és fényorgiától megrészegült Mick Jaggert takar.

Na ezt nem lesz egyszerű összerakni, de próbáljuk meg.

Még mielőtt arra kezdenénk el gyanakodni, hogy valaki nem mond igazat, vegyük figyelembe a lehetséges és reális értelmezéseket. 

1. Dudást valóban érdekelte Uj Péter új csapata, a Jeti Válasz projekt, de amikor Mészáros Zsófi bejelentette, hogy lemond főszerkesztői posztjáról, egyszerűen világossá vált számára, hogy most van esély egy jobb újságot csinálni az Indexből még a Jeti Válasznál is. 

Ezt a feltételezést gyengíti, hogy Dudás azt nyilatkozza, nem tartja eléggé kiforrottnak Uj Péter új projektjét. Persze lehet, hogy már nem tartja elég kiforrottnak. 

2. Viszont ha sohasem tartotta elég kiforrottnak, akkor nem következtethetünk másra, mint arra, hogy Dudás csak azért akart elmenni Uj Péter projektjébe, hogy belülről gyengítse azt, addig is, amíg Mészáros Zsófi fel nem mond. 

Ebben az esetben viszont Dudásnak valaki súghatott Mészáros Zsófi távozásáról, és emiatt hátrálhatott ki a Jeti Válaszból, és ült inkább be az Index főszerkesztői székébe. 

3. Szily László hazudik. 

4. Dudás Gergely nem mond igazat. 

5. Kit érdekel ez az egész egyáltalán?

Szólj hozzá!

Címkék: uj péter dudás gergely új index jetiválasz 444.hu

Dudás Gergely nem érti a Jeti Választ

2013.04.02. 13:33

Egyébként másfél évvel ezelőtt, amikor Uj Péter elment, ugyanez történt. Rossz volt a sajtónk, ha úgy tetszik, temették az Indexet, mindenki rosszkedvű volt. Aztán a csapat megrázta magát, bizonyos szempontból felszabadult. Nagyon jó volt az újság, mint ahogy most is nagyon jó. A távozások sok kreatívenergiát is felszabadítanak azokban, akik maradtak, dolgozik bennünk az, akár a negatív véleményeket is hallva, hogy bizonyítsunk. 

(...) Én nem látom egyelőre eléggé kiforrottnak azt a koncepciót, amivel Uj Péter oldala indul.

Az Index frissen kinevezett főszerkesztőjével készült interjú itt olvasható.

Szólj hozzá!

Címkék: dudás gergely jeti válasz index főszerkesztő

Videó: Uj Péter és a Magyar Jeti (Válasz) beköltözik a bázisra

2013.04.02. 12:25

Legfrissebb hírek szerint amúgy mégiscsak 444.hu néven fog indulni májusban a Magyar Jeti. Vagyis a Jeti Válasz.

Szólj hozzá!

Címkék: költözés uj péter jetivalasz.hu magyar jeti

Bréking: éles a WordPress alatt futó jetivalasz.hu próbaverzió

2013.04.01. 12:16

Bár úgy tudjuk, hogy egy igazán látványos és izgalmas, már-már bulváros dizájnnal fog elindulni a jetivalasz.hu valamikor május legelső napján, azaz MayDay-en. Ami ugye egyben segítségkérésként is értelmezhető. 

Ezzel együtt is már elérhető a jetivalasz.hu első próbaverziója. Amiből nem csak az derül ki, hogy az Uj Péter-féle újság WordPress alapokon fog működni, de az is, hogy Fenyő Balázs, az Index korábbi fejlesztési vezetője nem csak a jetivalasz.hu domaint jegyezte be, de ő kísérletezik az újság megjelenítésével is.

Még három hét, és éljen május elseje, énekszó és blogengine-es jetiválasz köszöntse! 

jetivalasz.png

Szólj hozzá!

Címkék: wordpress fenyő balázs jetivalasz.hu

Az első kémfotó a Jeti Válasz szerkesztőségéből

2013.03.26. 13:02

up_podcast.png

Uj Péter fejhallgatót próbál. Lehet, hogy a jetivalasz.hu-n lesz podcast rovat is? Nem lennénk meglepve.

Szólj hozzá!

Címkék: podcast szerkesztőség uj péter jetiválasz

Még az áprilisi indulás előtt nevet változtatna a Jeti Válasz?

2013.03.23. 13:37

Iparági pletykák szerint Uj Péter új vállalkozása, a Jeti Válasz még a tervezett áprilisi-májusi indulás előtt nevet változtatna. Az okok nem ismertek. Csak remélni tudjuk, hogy nem a hetiválaszos Stumpf András késztette őket megint meghátrálásra. 

Körkérdésünk során, mely arra vonatkozott, hogy de akkor milyen név állna jobban egy új médiakiadványnak, nevük elhallgatását kérő válaszolók többsége a "semmi" választ adták. Akiknek különvéleménye volt, a zsindex.hu, vagy a fingoverseny.hu feltámasztásában reménykednek. 

A zsindex.hu és a fingoverseny.hu domainek ugyanakkor a CEMP tulajdonában vannak. 

Uj Péterhez közeli forrásaink szerint az sem kizárt, hogy Internetto vagy czink.hu néven folytatják tovább.

2 komment

Címkék: czink zsindex fingóverseny jetivalasz.hu

Mosakszik a Heti Válasz: nem is azt mondták, és nem is úgy, és különben is!

2013.03.22. 16:58

Deffenzívába vonult a Heti Válasz, minekután kiderült, hogy mégsem sikerült a Wallist és Uj Pétert egy kalapba szuszakolni. A múltkor még ezzel a címmel írtak cikket: "Wallis-pénz az online hírpiacon?". Ma pedig már mentegetőznek, hogy ők nem is hozták összefüggésbe a Wallist és a médiát.

 A kínos magyarázkodást szó szerint, szövegkörnyezetében ábrázoljuk: 

A cikk megírásához Uj Pétert is megkerestük, beszélgetésünk alatt pedig több ízben is rákérdeztünk a Veres-pénzre, ám érdeklődésünkre a főszerkesztő rendre kitérő válaszokat adott. Az általános gyakorlattól eltérően ezúttal ráadásul cikkünknek nem csak az őt érintő mondatot, de az egész írást elejétől-végéig megmutattuk Uj Péternek - még a nyomdába küldés előtt. A főszerkesztő e-mailen küldött válaszában úgy reagált: „Nekem tényállításokkal bajom nincsen, a többi meg nem az én dolgom, nyilván."

Már csak egy kérdés maradt. Miért izgul fel ennyire a Heti Válasz más cégek tulajdonosi/befektetői hátterén? 

Uj Péter amúgy megküldte a maga üzenetét a Heti Válasznak, melyben valami Lajost emleget, valamint tetoválást helyez kilátásba. Felforrósodott a hangulat a "Válasz" típusú médiák háza táján. Ahogy a régi olaszok mondják, nomen est omen.

Bár azért azt meg kell jegyeznünk, hogy a Heti Válasz részéről stílusosabb lenne hetente csak egyszer válaszolni.

Szólj hozzá!

Címkék: heti válasz wallis uj péter jeti válasz

Rendkívüli híradás: szakított a Wallis a Jeti Válasszal!

2013.03.22. 15:19

A Cink.hu riportereinek küldött a Wallis egyik üzletembere egy levelet, amiből az derül ki, hogy kihátrálnak a Jeti Válasz mögül. Elképzelhető, hogy ezzel a Jeti Válasz projekt is veszélybe kerül.

Az mondjuk érthető, hogy indulás előtt nem akartak a médiamunkások egyből nevet is változtatni. (Meg nem erősített, de állítólag felmerült, hogy Jeti Wallis-ra módosítsák a sajtóttermék nevét. Ami az újságírókból heves reakciókat váltott ki.)

Uj Pétert eddig nem sikerült utolérnünk, de minden bizonnyal fogalmazódik már a leendő befektetők megnyugtatását célzó MTI OS távirat.

Lehet, hogy még azt is meg kell érnünk, hogy az Indexből kivált újságírók visszatérnek az alma máterbe.

Egy biztosnak látszik: valószínűleg búcsút lehet inteni az új gépjárműveknek.

 

1 komment

Címkék: wallis uj péter jeti válasz

Ördögként ábrázolják a netes népművészek Bajnait

2013.03.22. 15:08

soros.gif

A kép valós, csak ismeretlen e-népművészek viccet próbálnak csinálni Bajnai Gordonból. Így rátettek egy animált gifet, amitől Bajnai Gordon egy csillagos ördögre hasonlít. Miközben a helyzet korántsem ilyen rossz.

Úgy tudjuk, az eredeti felvétel éppen azt örökíti meg, amint a Jeti Válasz két munkatársa viszi láttamoztatásra legfrissebb cikküket. A még meg sem jelent iromány állítólag kifejezetten tetszett Bajnainak. Szó sem volt ördögökről.

Szólj hozzá!

Címkék: animgif bajnai gordon soros györgy plankó gergő jeti válasz szarazene

Az Inforádió leleplezte: arabok és kínaiak segíthetik a Jeti Választ

2013.03.22. 11:55

Újabb oknyomozás, újabb információk. Tisztul a kép! Az Inforádió híradása

Bajnai-közeli honlap lesz az Index riválisa? - teszi fel a kérdést a Heti Válasz legfrissebb száma. A hetilap azt írja: minden jel szerint van Wallis-pénz az Új Péter által alapítandó, májusban induló hírportál mögött. Az induló portál tulajdonos-főszerkesztője nem cáfolta a Heti Válasz értesülését, miszerint a százmilliós vállalkozás szponzorai között előkelő helyet foglal el a 100 leggazdagabb magyar között számon tartott, Wallis-tulaj, Veres Tibor. A Heti Válasz megjegyzi: aki egy évvel a választások előtt pénzt ad online lapra, annak jó eséllyel céljai is vannak vele. A Figyelő összeállításából kiderül: összesen 4000 külföldi, főleg kínai, orosz és arab térségbeli befektetőre számít a kormány, akik speciális állampapír vásárlásért cserébe letelepedési engedélyt kaphatnak. A magyar állam számára kedvező lehet, hogy a piacinál alacsonyabb kamatozású kötvényekből tudják részben finanszírozni a külső államadósságot, a külföldiek számára pedig a magyar letelepedési engedéllyel megnyílik az út a schengeni övezetbe. Az ötlet nem új, például Ausztriában, Nagy-Britanniában, vagy az Egyesült Államokban is lehet hasonló feltételekkel letelepedési engedélyt, vagy helyenként állampolgárságot kapni.

Az a híradásból nem derül ki, hogy a 4000 vendégmunkás egészen pontosan milyen munkakörben fogja segíteni a Jeti Választ. Feltételezhető, hogy az MTI-hírek és a vállalati sajtóközlemények feldolgozásában vehetnek majd részt a dolgos kezek. 

A szemfüles olvasó azt is észreveheti, hogy a Jeti Válasz indulása valójában a magyar állam számára is kedvező lesz. 

Szólj hozzá!

Címkék: bevándorlók inforádió jeti válasz

Film készül a Jeti Válasz feszültségteli megalakulásáról (előzetessel)

2013.03.22. 11:39

Az amerikai Bigfoot tévéfilm mintájára kívánja a Jeti Válasz szerkesztősége megörökíteni alakulásuk történetét. 

Információink szerint a fenti történetben az eltévedt fiatalokat a Heti Válasz angolul makulátlanul beszélő munkatársai alakítanák. Stumpf András játszhatja azt az illetőt, aki először veszi észre a jetit az erdőben, ám kollégái elsőre mesének gondolják elbeszélését. 

Majd mikor András újra és újra előáll azzal, hogy valami furcsa, nagy szőrös lény ólálkodik körülöttük, a csapat úgy dönt, hogy utánajár a történetnek... Sajnos azonban egy nagysebességgel haladó wallisos BMW az ő figyelmét is elkerüli.

Az adrenalinterhes cselekményt a lenyűgöző tájképek és kiváló zenei aláfestés teszi majd még izgalmasabbá. 

A film két koproducere (B. Gordon és S. Lajos) egyelőre szeretne inkognitóban maradni. 

Szólj hozzá!

Címkék: heti válasz bigfoot stumpf andrás jetivalasz.hu jeti film

Meghekkelték a jetik a Heti Válasz Wikipédia-szócikkét!

2013.03.21. 17:22

jetivalaszwikipedia.png

Szólj hozzá!

Címkék: wikipedia heti válasz jetivalasz meghekkelték

Uj Péterből kihozta a Fradi-ultrát a Heti Válasz vele foglalkozó cikke

2013.03.21. 16:15

Nem volt mindig ilyen baljós a Heti-Jeti viszony. Másfél éve például Uj Péterrel még a barátság hangján készített interjút a hetilap. De úgy tűnik, a kollegiális, baráti érzéseket is utolérheti az elmúlás.

A Cink.hu nevű szórakoztató hírportál főszerkesztője személyesen ragadott billentyűzetet, hogy rávilágítson a Heti Válasz és a Jeti Válasz között eszkalálódó, egyre gondterhesebb viszonyra. 

Uj Péter többféleképpen is értelmezhető cikkét változtatás nélkül, teljes terjedelmében közöljük: 

Kedves fiúk. Eddig jóban voltunk, most majd nem leszünk. Erre számítottam, mondjuk. Megkérdeztek, kábé elmondtam, mi a helyzet, nem hatotta meg őket. Azt azért meg tudom ígérni, hogy ha Bajnai ezredannyira beáll mögém, mint amennyire Lajosék ott vannak a Válasz mögött, akkor a Hősök terén déli tizenkettőkor tetováltatom a seggemre a Heti Válasz aktuális címlapját.

Szily László szerint Uj Pétert eléggé felheccelte a Heti Válasz azzal, hogy Bajnai Gordon volt és leendő miniszterelnököt sejteti Uj friss médiavállalkozása, a Jeti Válasz mögött. 

A cikkből többek között az is kiderül, hogy Szily László szerint Bajnai Gordon jó gazda, aki nem szól bele a hírlapírásba. Ilyen módon persze kevéssé érthető, hogy akár a Jeti, akár a Heti Válasz miért ne látna szívesen egy ilyen jámbor szürke eminenciást vezetőként, tulajdonosként, befektetőként, mint amilyen Bajnai úr.

A másik információ, amit ebből a cikkből tudhatunk meg, hogy Szily László nemhogy ismeri Uj Péter tomporát, de meglátása szerint nagyon sokáig tartana egy valódi Heti Válasz címlapot erre a testfelületére tetováltatnia. Tekintve Uj testmagasságát, joggal nevezhető meglepőnek ez a vallomás.

(Persze nem eszik olyan forrón a kását. Hiszen csak a vak nem látja, hogy a Jeti Válasz éppen a Heti Válasz nevére rímelő névválasztás, Uj Péter által. Olyan ez, mintha a Heti Válasz hirtelen egy Régi Pál nevű főszerkesztőt nevezne ki a sajátmaga élére. Az sem lenne éppen feszültségmentes Uj Péter viszonylatában.)

Ha további részleteket tudunk meg az ügyről, azonnal jelentkezünk.

1 komment

Címkék: heti válasz wallis bajnai gordon uj péter szily lászló

Uj Péter vallomása: "Az új kihívás a szakma sava-borsa"

2013.03.21. 14:43

Nem volt mindig ilyen fagyos a viszony a Heti Válasz és Uj Péter között. 

Amikor Uj Péter távozott másfél éve az Index főszerkesztői székéből, a Heti Válasz azonnal interjút is készített vele a leleményes "Indexre téve" címmel. Ebből idézünk: 

Az új kihívás a szakma sava-borsa. Az új kihívás gömbölyű. Az új kihívás hal meg utoljára. (...) 

Eddig nem kerestem befektetőt, de nem zárhatom ki, hogy sosem fogom úgy gondolni: elkezdem ugyanezt elölről. Az biztos, hogy a mai piac alkalmatlan ilyen próbálkozásra.

Ha alkalmatlan is a piac, de azért a szakma-sava borsa úgy tűnik, hogy mégiscsak uralkodik. A Jeti legyen vele!

ujpeter.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: uj péter jetivalasz.hu heti válasz interjú

444.hu: Mit takarhat a rejtélyes szám?

2013.03.21. 12:17

Több olvasónk is jelezte, hogy a jetivalasz.hu két másik domainen is elérhető. Az egyik a magyarjeti.hu, a másik pedig a 444.hu. A magyarjeti.hu nevet nyilván nem kell magyarázni a Jeti Válasz rajongóknak. Míg a Jeti Válasz "összekacsintósabb" névválasztás (gondoljunk csak a Heti Válasz nevű hetilapra), addig a Magyar Jeti inkább Uj Péter azon gondolkodását tükrözheti, hogy végülis magyar nyelven fog íródni az indexesek új lapja. És büszkék is lehetünk a hazánkra. Valamint szokás is a "magyar" szót médiatermékek nevébe beletenni (gondoljunk csak a Magyar Hírlap, Magyar Narancs vagy Magyar Közlöny kiadványokra). 

De mire utalhat a "444", a 444.hu domainben? Ennek jártunk utána!

A 444 misztikus szám. Ugyanis időszámításunk szerint 444-ben történt, hogy Hun Attila megvetette a lábát a Tisza folyó partjánál, a mai Magyarország területén, hogy innen indítsa el balkáni hadjáratát. Hihetetlen, de igaz! 

Attila, a hunok királya (vagyishát Uj Péter!) a Tisza partjáról indítja meg új médiakampányát. Hát persze, hiszen Uj Péter szolnoki származású. És melyik folyó folyik Szolnok határában? Hát persze, hogy a Tisza!

És miért pont a Balkánt akarja meghódítani a tiszaparti (alias szolnoki) Hun Attila (alias Uj Péter)? Itt a magyar média balkanizálódására kell szerintünk gondolni. Aminek egyszer és mindenkorra véget fog vetni a hunok királya. Úgy legyen!!44!444!!!4444!!!!

attila.jpg

2 komment

Címkék: tisza szolnok uj péter 444 jetivalasz.hu hun attila

Riszpekt Ház 2.0: a "Jeti" Hetes

2013.03.21. 11:59

Kiszivárgott az első promo fotó is, amin a Riszpekt Ház két műsorvezetője (Tamás Bence Gáspár - b, Plankó Gergő - j), és a Heti Hetestől leigazolt Bajor Imre látható. Mint arról korábban beszámoltunk, hárman "Jeti Hetes" néven fognak szórakoztató videókat forgatni az áprilisban induló jetivalasz.hu nevű új médiakiadványnak. 

jetivalasz_riszpekthaz.png

Szólj hozzá!

Címkék: bajor imre riszpekt ház jetivalasz.hu jeti hetes

Milyen wallisos autókból választhatnak vajon a Jeti Válasz munkatársai?

2013.03.20. 16:30

Ha lehet hinni a Heti Válasz által megszivárogtatott hitelesnek tűnő tényállításoknak, Uj Péter új projektje (vagy ahogy ők humorosan nevezik: Uj-projekt) a Wallishoz köthető. A jobboldalinak látszó, ám mégis valahogy kicsit baloldali cég jelen van a minőségi autóipar területén is. Így nem teljesen alaptalan azt feltételezni, hogy a Jeti Válasz dolgozói szép vállalati autóval járhatnak majd munkába. 

Utánajártunk.

A Wallis Pest kínálatából szerintünk egyértelműen a BMW típusú, "X6" felségjelzésű "hibrid" személygépjármű illene legjobban Uj Péter jetis imidzséhez. Egyszerre dinamikus, bírja a havat és a magaslati levegőt. És hibrid. Vagyis: kellően elegáns egy prominens főszerkesztői státuszhoz. 

bmw_x6.jpg

Erre szokták mondani, hogy "szép állat".

Véleményünk szerint a szerkesztőség többi (de nem utolsó sorban) tagjai egy valamivel szerényebb, de hasonlóan komfortos és modern autóval szelhetik majd a média kifürkészhetetlen útjait. Számukra mi egy úgynevezett Mini kocsit szemeltünk ki. Sajnos megmutatni most nem tudjuk, lévén a Wallis ezen weboldala jelenleg szerverokokból nem elérhető

A Jeti Válasz dolgozóinak balesetmentes közlekedést, a Wallis munkásainak pedig önfeledt médiafogyasztást kívánunk e helyről is.

Szólj hozzá!

Címkék: wallis uj péter jeti válasz

Kiszivárgott a JetiVálasz.hu első verziója!

2013.03.20. 16:24

Az első, nem végleges grafikai szárnypróbálgatás véletlenül kikerült az internetre. Itt látható, hogy Uj Péter valójában a Népszava és nem a Heti Válasz babérjaira akar törni. Pontosabban nem látható, mert túl kicsi a képernyőfelvétel. De higgyék el nekünk, hogy a Jeti Válasz felirat alá azt írta a Főszerkesztő, hogy "a szegény ember Népszavája". Ebből arra következtethetünk, hogy a Jeti Válasz bizony ingyenes lesz.

jetivalasz_design.png

Valószínűleg ezt még nem sejthették a Heti Válasz munkatársai akkor, amikor a Wallisszal hozták összefüggésbe a Riszpekt Házzal és Bajor Imrével megerősített, alakulófélben lévő médiavállalkozást.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Heti Válasz viszont "NOE vagy Hír TV Klub kedvezménnyel" jutányosan, mindössze 4900 forintért fogyasztható, és papír formában! A papírral pedig, mint tudjuk, nehéz versenyezni. Annak van szaga, az internetnek viszont köztudottan nincsen. 

Szólj hozzá!

Címkék: bajor imre wallis uj péter riszpekt ház jetivalasz.hu

Melyik építkezésen ás Uj Péter?

2013.03.20. 16:12

A jetivalasz.hu oldalon látható úgynevezett "under construction animált gif" Uj Pétert, a Jeti Válasz főszerkesztőjét földmunkálatok közben ábrázolja. De hol lehet ez az építkezés? Szemfüles olvasónk beküldte a helyszínt ábrázoló képet. A pontos helyet nem árulhatjuk el. Csak annyit mondanánk: közel van.

CameraZOOM-20130320160223925.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: építkezés uj péter jeti válasz

Ingyen Jeti burgert követelnek a Jeti Válasz leendő olvasói

2013.03.20. 15:56

Korunk és városunk egyik leghíresebb étke, az úgynevezett Jeti Burger (vigyázat! nem összetévesztendő a Jedi Burgerrel!) annyira népszerű az internetező fiatalok körében, hogy a Jeti Válasz indulása hallatán többen is éhségérzetre kezdtek el panaszkodni. János (34) azt állította, hogy a "jeti" szó emlegetése önmagában is megindítja az emésztését, ami káros hatással lehet a gyomrára, amennyiben nem vesz magához Jeti Burgert. Ezért is (és más okok miatt is...) indokoltnak tartaná, ha a Jeti Válasz leendő "unique visitor"-ai ingyen rendelhetnének az amerikai ételkülönlegességből, amikor csak jetivalasz.hu-t olvasnak. 

Szólj hozzá!

Címkék: média jeti válasz jeti burger jános nevű olvasó

Az egyik legjobb modern Jeti-ábrázolás

2013.03.20. 15:50

Yeti_by_Philippe_Semeria.jpgPhilippe Semeria, s.k.

Szólj hozzá!

Címkék: jeti Philippe Semeria hogy néz ki a jeti?

Bajor Imre is csatlakozik Uj Péterékhez: jön a Jeti Hetes!

2013.03.20. 15:40

A Heti Válasz köreiből származó információink szerint nem csak a komplett Bajnai árnyékkormány, de Bajor Művész Úr is csatlakozik Uj Péter új Indexéhez, a Jeti Válaszhoz. Az előadóművész állítólag a videócsapatot erősíti majd. Ács Dániellel készülnek a frappáns "Jeti Hetes" heti szórakoztató magazinműsor beindítására. 

Geszti Pétert lapzártáig nem tudtuk megkérdezni arról, hogy kisebb módosításokkal ugyan, de átengedi-e a Heti Hetes méltán népszerű főcímzenéjének használati jogát az új formáció számára.

Az alábbi kép természetesen nem a hír kapcsán készült. Hanem egy korábbi felvétel Bajor Művész Úrról.

bajorimre.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: bajor imre uj péter jeti válasz

Az Index új főszerkesztője örül a Jeti-Heti Válasz tengely kialakulásának?

2013.03.20. 15:36

Olvasónk küldte: 

dudasgergely_index.gif

Dudás Gergely, az Index új főszerkesztője a Cink.hu főszerkesztőjével, Szily Lászlóval együtt örül annak, hogy a Heti Válasz címlapon foglalkozik a Jeti Válasszal. Médiatörténelmi momentum.

Szólj hozzá!

Címkék: uj péter dudás gergely cink.hu jeti válasz jetiválasz.hu

Uj Péter és a jetik?

2013.03.20. 15:27

jetivalasz.gif

VS: 

jeti.jpg

Verdikt: nincs hasonlóság. 

Szólj hozzá!

Címkék: uj péter jeti 444 jeti válasz jetiválasz.hu

Heti Válasz vagy Jeti válasz? Uj Péterről ír az egyik.

2013.03.20. 15:21

A Heti Válasz méltóképpen ünnepli a Jeti Válasz érkezését:

Minden jel szerint van Wallis-pénz az Uj Péter által alapított, májusban induló hírportál mögött, ám korai lenne Bajnai Gordon média-zászlóshajójaként tekinteni a kísérletre – derül ki a csütörtökön utcára kerülő Heti Válaszból. Májusban indul az egykori Index-főszerkesztő Uj Péter egyelőre nevenincs hírportálja – mely a jópofának szánt hirdetés szerint a jetivalasz.hu címre van bejegyezve –, de már most nagyobb kavarodást okozott, mint az Index és az Origo babérjaira időnként rá-rátörő, kivétel nélkül kudarccal végződött múltbeli kísérletek. Egykori kollégái szerint ha valakinek sikerülni fog a lehetetlen, az csakis Uj Péter lesz. Egyrészt a volt munkatársak miatt, akikből máris tucatnyit csábított át új vállalkozásához: az utóbbi hetekben olyan húzónevek mondtak fel az Indexnél, mint az Uj Péter 2011 végi távozása utáni főszerkesztő Mészáros Zsófi, Vajda Gábor és Haszán Zoltán főszerkesztő-helyettesek, valamint a Riszpekt Ház című parlamenti közvetítések arcai, Tamás Bence Gáspár és Plankó Gergő. A médiapiac belterjes ügyei aligha érdekelnék a közvéleményt, ha e folyamatok függetlenek lennének a politikától – ám aki egy évvel a választások előtt pénzt ad online lapra, annak jó eséllyel céljai is vannak vele. Az iparágban tényként kezelik, hogy az erre az évre százmillió forinttal bíró vállalkozás „szponzorai" között előkelő helyet foglal el a Wallis-tulajdonos Veres Tibor – ezt a feltételezést kérdésünkre határozottan Uj Péter sem cáfolja. Az átkosban Moszkvában közgázt végzett, ma a tíz leggazdagabb magyar között lévő Veres cégének a 2000-es években mutatóba voltak kapcsolódási pontjai a jobboldal felé, ám a Wallist egyértelműen a baloldalra szokás sorolni. A Bajnai-csapatnak kézenfekvő beállni az új portál mögé, hiszen a Wallis 2002-től három évig már dolgozott Uj Péterékkel. A dotcomlufi kidurranása után a pénzügyileg padlón lévő Indexet a Veres-cég 170 milliós ajánlata mentette meg a csődtől, Wallis-vezérigazgatóként pedig nem más tárgyalta le a vételt, mint Bajnai Gordon (továbbá a projektbe betársuló Kóka János). Az ügy további részletei, valamint az, hogy ennek ellenére miért lenne elhamarkodott Bajnai média-szárnypróbálgatásaként tekinteni az Uj-projektre, kiderül a március 21-én megjelenő Heti Válaszból, amely aznaptól a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Szólj hozzá!

Címkék: hetiválasz uj péter jeti válasz jetiválasz.hu