HTML

jetivalasz

Mindent tudni akarsz Uj Péter legújabb Indexéről, a Jeti Válaszról? Olvass minket. Ha kérdésed, észrevételed van, írja be valamelyik cikk alá a kommentekbe. Jetiski!

Friss topikok

Az Inforádió leleplezte: arabok és kínaiak segíthetik a Jeti Választ

2013.03.22. 11:55

Újabb oknyomozás, újabb információk. Tisztul a kép! Az Inforádió híradása

Bajnai-közeli honlap lesz az Index riválisa? - teszi fel a kérdést a Heti Válasz legfrissebb száma. A hetilap azt írja: minden jel szerint van Wallis-pénz az Új Péter által alapítandó, májusban induló hírportál mögött. Az induló portál tulajdonos-főszerkesztője nem cáfolta a Heti Válasz értesülését, miszerint a százmilliós vállalkozás szponzorai között előkelő helyet foglal el a 100 leggazdagabb magyar között számon tartott, Wallis-tulaj, Veres Tibor. A Heti Válasz megjegyzi: aki egy évvel a választások előtt pénzt ad online lapra, annak jó eséllyel céljai is vannak vele. A Figyelő összeállításából kiderül: összesen 4000 külföldi, főleg kínai, orosz és arab térségbeli befektetőre számít a kormány, akik speciális állampapír vásárlásért cserébe letelepedési engedélyt kaphatnak. A magyar állam számára kedvező lehet, hogy a piacinál alacsonyabb kamatozású kötvényekből tudják részben finanszírozni a külső államadósságot, a külföldiek számára pedig a magyar letelepedési engedéllyel megnyílik az út a schengeni övezetbe. Az ötlet nem új, például Ausztriában, Nagy-Britanniában, vagy az Egyesült Államokban is lehet hasonló feltételekkel letelepedési engedélyt, vagy helyenként állampolgárságot kapni.

Az a híradásból nem derül ki, hogy a 4000 vendégmunkás egészen pontosan milyen munkakörben fogja segíteni a Jeti Választ. Feltételezhető, hogy az MTI-hírek és a vállalati sajtóközlemények feldolgozásában vehetnek majd részt a dolgos kezek. 

A szemfüles olvasó azt is észreveheti, hogy a Jeti Válasz indulása valójában a magyar állam számára is kedvező lesz. 

Szólj hozzá!

Címkék: bevándorlók inforádió jeti válasz

A bejegyzés trackback címe:

https://jetivalasz.blog.hu/api/trackback/id/tr335162375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása